Met een geweldige debuutshow in grote zaal Paard in de aantocht, markeren we met deze single de helft van de EP die uit is. Dit nummer (net als Dalliance een jaar eerder) schreef ik, met prima gepaste hoofdpijn, op een nieuwjaarsdag. When It’s Raining gaat over tegenslagen, de opstapeling ervan, en hoe door te gaan.

Ergens is het misschien ook een oproep naar mijzelf om niet meer diep in de nacht, of eerder vroeg in de ochtend, dronken te bellen met juist die persoon die je misschien niet vroeg in de ochtend dronken moet bellen. Ach ja, you live and you learn zeggen ze.

Wanneer Murphy’s Law continu lijkt op te gaan is het tijd om zelf het tij te keren. ‘It pours when it’s raining down and I’ve decided, that it’s raining (…)’, betekent voor mij dat je meer invloed hebt op wat er om je heen gebeurt dan je denkt. Al is dit nummer niet bepaald oplossingsgericht, maar meer het verdrinken in zelfmedelijden, kijk ik er nu wel zo op terug. Als ik bepaalt wanneer het regent, kan ik ook bepalen wanneer de zon schijnt. Dat doe ik volgens mij steeds vaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *