Eindelijk, zo voelt het voor mij, komt dan mijn eerste single uit. Al in januari 2019 ben ik begonnen met een kleine solo-opname van ‘Your Judas Kiss’ (zie onderaan) en de bijbehorende crowdfundactie. Omdat corona alle releaseplannen rechtstreeks in de prullenbak smeet werd het flink uitstellen geblazen. Maar eindelijk durf ik het aan.

‘Dalliance’ gaat voor mij over een aantal dingen. De meest simpele take is om het te zien als een uit de hand gelopen one night stand. Nagenoeg alles wat ik schrijf is autobiografisch. In dit nummer was mijn eerste “lange” relatie uitgegaan en vloeide dat snel over in een gezellige avond met iemand anders (waar dan grappig genoeg eigenlijk helemaal niet meer is gebeurd dan een kus). Die avond werd een ochtend, wat een dag werd, en een week, en vervolgens een aantal maanden, wat uiteindelijk resulteerde in stress en een slordige breakup. Maar voor mij is in dit nummer veel minder belangrijk wat er precies gebeurde, de redenen waarom waren duidelijke signalen van een aantal terugkerende problemen. Het probleem om mijzelf echt te openen, om mijzelf echt te binden, en om echt grip te krijgen op wat ik wilde.

‘I feel the steering wheel, slipping out my hands. I feel the way I reel, it’s safer just to stand.’ Deze zinnen slaan niet alleen op het vele drankgebruik van die tijd (ook wel), maar staan met name metafoor voor hoe ik de controle verloor en mij maar bleef verschuilen in wat ik al kende. Zijnde alleen zijn, uitgaan, en muziek maken.

Veel luisterplezier, en laat in de comments weten wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *