Om te vieren dat volgende week de eerste single van mijn debuut-EP uitkomt dacht ik: ‘ik speel even een sessie’. In de prachtige kapel van Popradar Den Haag heb ik een aantal nummers gespeeld.

Mijn idee was om twee covers en twee eigen nummers zou doen. Dit omdat ik de afgelopen jaren enorm beïnvloed ben door een aantal acts die de popmuziek hebben betreden. Muzikaal gezien ben ik altijd enorm onder de indruk geweest van Hozier, Billie Eilish en Michael Kiwanuka. Toch zijn er afgelopen jaar twee albums geweest die ik helemaal grijs heb gedraaid en voor mij popmuziek naar een nieuw niveau brachten. Beide kwamen ze uit in 2019: ‘Fine Line’ van Harry Styles en ‘Future Nostalgia’ van Dua Lipa. Van beide albums heb ik een nummer gekozen die mij het meest aan het hart ligt en er mijn eigen versie van gemaakt.

Naast de covers speelde ik in deze sessie twee eigen nummers. De eerste van de twee, ‘Don’t Know’ heb ik opgedragen aan mijn pasgestrouwde zus. Het nummer gaat over je weg vinden in de liefde door te vallen en op te staan. Wat (hopelijk) uiteindelijk resulteert in een relatie die bijna vanzelf voelt te gaan. Zoals het er zeker op lijkt bij mijn zus.

Het laatste nummer wat ik speelde was ‘Dalliance’, de eerste single die uit gaat komen volgende week. Alhoewel dit voorafgaande van de EP het sterkste nummer leek, heb ik er in de studio juist enorm mee geworsteld. Het klonk maar niet zoals het moest, ik kreeg het maar niet daar. Totdat ik een volledig nieuwe pianopartij bijschreef om het een rond geheel te maken. Daar ben ik zo blij mee gebleven dat ik hem met liefde op alleen de piano speel. Over de inhoud van het nummer volgende week meer.

Veel luisterplezier met deze sessie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *